close

NCTU

  • LOCATION: Hsinchu City, Taiwan
  • STATUS: Concept Design
  • TEAM: Carlos Arnaiz
  • CLIENT: National Chiao Tung University

CAZA was commissioned by the President of NCTU (National Chiao Tung University) to conceive of a Master Plan to help solve issues of circulation, ecological preservation, and institutional identity. The Plan was split into two parts: an overall Master Plan, integrating the natural landscape into the campus while addressing accessibility issues and a newly designed lakefront student center that gives members of the university a better place to study and interact with one another. The existing parking plan was disorganized and inefficient, so CAZA developed a series of parking lots along the perimeter of the campus, connected through a series of walkways for passengers to enter into central areas of the campus. By keeping cars away from the main campus, CAZA was able to plot a series of parks and green spaces along the new pedestrian footpaths, allowing the area’s natural landscape to permeate this architectural intervention.